Jotun sätter färg på världen. Med el från Entelios

Jotun sätter färg på världen. Med el från Entelios

– Som professionell kund undersöker vi regelbundet vad marknaden kan erbjuda, men vi har inte hittat något alternativ som är tillnärmelsevis lika bra som Entelios inom elförvaltning. Entelios är bäst i klass.

– Vi har haft portföljförvaltning av el sedan 2001. Vi var kund hos Statoil och valde att följa med över till Entelios när Statoil blev uppköpt. Da gjorde vi en grundlig bedömning och valde att följa med. Vi tycker att samarbetet med Entelios fungerar väldigt bra, säger controller John Fuglerud på Jotun Dekorativ i Sandefjord.

Entelios levererar 30 GWh til Jotuns femton anläggningar i Norge. El utgör en liten del av Jotuns totala kostnader, men ändå handlar det om över tio miljoner norska kronor per år bara i Norge.

– Som professionell kund undersöker vi regelbundet vad marknaden kan erbjuda, men vi har inte hittat något alternativ som är tillnärmelsevis lika bra som Entelios inom elförvaltning. Entelios är bäst i klass. Bolaget har ett mycket samspelt team med medarbetare inom olika kompetensområden, säger John.

Under flertalet av de elva år som Entelios (och tidigare Statoil) har levererat el till Jotun, har man uppnått goda resultat i form av förmånliga priser för Jotun. Men vissa år har varit mindre bra.

– Allt handlar om resultat, men det är viktigt att se resultaten över tid. Ingen klarar att vara bäst varje år. Vi känner oss trygga i förvissningen om att Entelios har kompetenta medarbetare och rätt strategi. Därför råder det inget tvivel om att vi stanna kvar som kund hos dem, säger John.

LOS vd, Anders Gaudestad, gläder sig över det långvariga samarbetet med Jotun.

– Jotun är en stor och viktig kund som bidrar till att vi förstärker vår position som Norges största elleverantör till företagsmarknaden, säger Anders.

 

FAKTA: Jotun

  • Jotun är Norges ledande producent av färg och pulverlacker.
  • Jotun är en internationell koncern bestående av 74 bolag i 45 länder – och med representation i över 90 länder världen över
  • Jotun har 36 produktionsanläggningar i 19 olika länder