Notice This website is under construction.

Ny kraft till Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppen har ingått ett treårigt avtal med Entelios som årligen ska leverera 190 GWh till företagets fastigheter i Sverige och Norge. Detta motsvarar årsförbrukningen till cirka 20 000 lägenheter.

Olav Thon Gruppen äger och förvaltar över 100 köpcenter i Sverige och Norge, bland annat Sollentuna Centrum, Charlottenbergs Shoppingcenter och Nordby Shoppingcenter i Svinesund. Olav Thon Gruppen har ca. 500 kommersiella fastigheter i portföljen och mer än 70 hotell i Norge, Bryssel och Rotterdam.

Nordisk partner

– Det är en stark kvalitetsstämpel för hela vår nordiska organisation att Olav Thon Gruppen har valt att ingå ett flerårigt nordiskt avtal med oss, säger Harald Steinsholt, på Entelios.

År 2017 köpte Entelios Telge Kraft i Sverige, och har idag kontor i både Norge och Sverige.

Han lyfter fram energileverantörens långa erfarenhet av att leverera konkurrenskraftiga strömpriser till stora aktörer i Norden som en viktig orsak till att valet föll på Entelios.

– Vårt mål har i flera år varit att reducera våra kunders energikostnader genom en skräddarsydd förvaltning. Det tillsammans med vår integrerade nordiska modell tror jag är positivt för oss i anbud som detta, säger Steinsholt.

Omfattar köpcenter och kommersiella fastigheter

– Olav Thon Gruppen har gjennom en felles tilbudskonkurranse inngått avtale med to strømleverandører, hvorav Entelios er en av disse. Enteliosleverer strøm til mange av Olav Thon Gruppens eiendommer i Norge og Sverige, og avtalen omfatter både kjøpesenter og næringseiendom, sier teknisk fagsjef i Olav Thon Gruppen, Ole-Martin Moe.